Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нагадування - власникам сертифікатів на земельну частку (пай) щодо необхідності оформлення права власності до 1 січня 2025 року.

Дата: 22.04.2024 09:22
Кількість переглядів: 91

   Такі вимоги передбачені статтею 13 Закону України “Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)”.

  Сертифікат на земельну частку (пай) засвідчує право власника на отримання земельної ділянки та містить дані про її вартість та площу в умовних кадастрових гектарах.

   “Сертифікат на земельну частку  не є підтвердженням права власності на саму ділянку й не встановлює її меж.  Саме оформлення у власність земельної частки передбачає заміну сертифіката про право на таку земельну частку на витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку”.

   Така земельна ділянка після оформлення вказаних документів матиме чітко визначені межі в натурі, а власник матиме повне право на володіння, користування та розпорядження своїм майном.

   Якщо у Вас є сертифікат на земельну частку, але Ви не встигнете оформити право власності на земельну ділянку до 1 січня 2025 року, або межі земельної частки не будуть виділені в натурі, ваші  частки будуть вважатися невитребуваними.

    Невитребувана земельна частка (пай) за рішенням відповідного органу місцевого самоврядування й на підставі рішення суду буде передана у комунальну власність територіальної громади, на території якої вона розташована.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь