Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації військовослужбовців у післягострому періоді

Дата: 04.07.2023 09:19
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Наші військові потребують якісної реабілітації, щоб відновити свій психологічний стан та порушені фізичні функції.

З цією метою в Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації військовослужбовців у післягострому періоді.

Заклад відвідали директорка Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва та керівниця Одеського обласного центру допомоги ветеранам війни Оксана Алєксєєва.

Реабілітаційне відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат із врахуванням інклюзивності. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями, передбаченими для комфортного прожиття (стіл, шафа для одягу, приліжкові тумбочки, стільці, телевізор, холодильник, тощо). У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та 3-разовий режим харчування пацієнтів.

Заклад проводить комплексну стаціонарну реабілітацію військових у найкоротші терміни за програмою медичних гарантій НСЗУ. Для цього створено 4 мультидисциплінарних команди спеціалістів, до яких входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини. Всі фахівці володіють алгоритмом ведення пацієнтів з ампутаціями, станами після травматичних ушкоджень головного мозку, спинного мозку, внутрішніх органів, опіків та обморожень.

До програми реабілітації входять - консультації та індивідуальний супровід лікарів-спеціалістів та фізичних терапевтів; індивідуальні заняття з реабілітологами та ерготерапевтами в спеціально облаштованих залах та нейро-сенсорних кімнатах; лікувальний масаж; гідрокінезіотерапія в басейні на спеціальних акватренажерах, підводне витягування хребта; пелоїдотерапія (лікувальні грязі Куяльника); ударно-хвильова терапія та апаратна фізіотерапія.

Це перший заклад, який може запропонувати родині захисників сімейну реабілітацію.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь