До відома операторів ринку!

Дата: 16.06.2023 10:52
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

 

З метою забезпечення населення безпечними та доброякісними харчовими продуктами, підтримання стабільного епізоотичного стану, недопущення виникнення і розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин, спалахів гострих кишкових інфекцій, обігу небезпечних та непридатних харчових продуктіву зв’язку з надзвичайною ситуацією, що сталась на дамбі Каховської ГЕС на р. Дніпро в Херсонській області, Березівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області наполегливо рекомендує операторам ринку, що здійснюють обіг харчових продуктів суворо дотримуватись мір запобігання виникнення будь-якого ризику забруднення харчових продуктів, а саме:

- забезпечити чітку систему простежуваності харчових продуктів;

- здійснювати обіг харчових продуктів отриманих з потужностей, що пройшли державну реєстрацію або отримали експлуатаційний дозвіл;

- суворо дотримуватись вимог до обігу об’єктів санітарних заходів;

- негайно інформувати Березівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про всі випадки вилучення/відкликання ним з обігу потенційно небезпечних харчових продуктів;

- підтримувати приміщення у чистому та робочому стані;

- підтримувати у належному робочому стані, за необхідності налагодити, природну або механічну вентиляцію;

- усі поверхні, обладнання, устаткування, що контактують з харчовими продуктами, утримувати у непошкодженому стані, збільшити періодичність чищення та  дезінфекції. Чищення та дезінфекцію здійснювати у такий спосіб, щоб забезпечити захист від появи ризику забруднення;

- забезпечити захист від будь-якого ризику забруднення;

- забезпечити обладнання потужності засобами для підтримання належної особистої гігієни;

- забезпечити потужність належними засобами для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин та відходів (рідких або твердих), а також засоби для їх зберігання та подальшого поводження;

- забезпечити суворе дотримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;

- забезпечити розміщення харчових продуктів у такий спосіб, щоб максимально знизити ризик їх забруднення;

- для уникнення ризику забруднення забезпечити результативне очищення та дезінфекцію транспортних засобів, що використовуються для перевезення харчових продуктів, перед кожним наступним завантаженням;

- харчові продукти розміщувати у транспортних засобах у такий спосіб, щоб мінімізувати ризик їх забруднення;

- харчові відходи розміщувати у закритих контейнерах та видаляти їх з приміщення якнайшвидше;

- неякісну та небезпечну продукцію негайно вилучати з обігу;

- вода, що використовується у виробництві харчових продуктів (у технологічному процесі та/або є інгредієнтом), повинна відповідати вимогам, установленим до води питної;

- забезпечити неухильне  дотримання умов зберігання або умов використання харчового продукту;

          - забезпечити вологе прибирання з використанням миючих і дезінфікуючих (в кінці зміни) засобів та провітрювання не рідше ніж 3 години, а також після закінчення зміни;  

 - проводити обробку поверхонь, місць контакту рук відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, вітрини, візки, корзини тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції;

- при дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні засоби. Необхідно дотримуватись ефективної концентрації та експозиції дезінфікуючих засобів (з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні); 

- провести роз’яснювальну роботу з персоналом щодо обігу харчових продуктів.

      

        Обіг тварин здійснювати за наявності ідентифікації та ветеринарного документу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних