Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У бригаду Нацгвардії України «Червона калина», у складі «Гвардії наступу», надходять нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів нашої держави.

Дата: 02.03.2023 13:30
Кількість переглядів: 83

У бригаду Нацгвардії України «Червона калина», у складі «Гвардії наступу», надходять нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів нашої держави.

 


У бригаду Нацгвардії України «Червона калина», у складі «Гвардії наступу», надходять нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів нашої держави.

Про це заявив майор Нацгвардії, командир бригадної артилерійської групи штурмової частини НГУ «Червона калина» Вадим Москаленко.

За словами Москаленка, у них від молодшого сержанта до командира бригади – весь особовий склад має бойовий досвід, і саме ці люди навчатимуть новобранців та діючих силовиків, які вирішили змінити чи вдосконалити свій професійний функціонал.

«Інша унікальність полягає в тім, що у «Червону калину» заходить нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів. Адже зрозуміло, що чим більше якісного озброєння матиме підрозділ, тим вищою буде спроможність виконувати бойові задачі», – уточнив Москаленко.

За словами командира бригадної артилерійської групи, тим часом на окремих видах сучасної техніки військовослужбовці «Червоної калини» вже почали навчання. У майбутньому, коли підрозділ повністю підготують та укомплектують до виконання завдань, його відправлять у район виконання бойових дій, зазначив офіцер.

На думку майора Нацгвардії, якщо у людини є бажання, то стати штурмовиком – це насправді не надто складна річ.

Щодо спеціалізації, каже він, кожна людина має розуміти, до чого вона прихильна і ким хоче бути – артилеристом, снайпером, оператором дрона чи кулеметником.

«На початку ми, передусім, ураховуємо бажання кандидатів. Згодом, з огляду на їхні фізичні й інші дані, під час подальшої підготовки вносимо певні корективи, якщо людина з якихось причин не може виконувати ті завдання, які б хотіла», – поінформував військовослужбовець.

За його словами, наразі саме триває активний процес формування бригади, і бажаючих служити в бригаді «Червона калина» дуже багато – туди приходять надзвичайно вмотивовані бійці. Зокрема, не бракує кандидатів і з-поміж цивільних громадян.

«Усіх тих, хто прийшов до нас і бажає служити, ми розподіляємо по функціональних групах. На наступному етапі ці люди убувають на професійну підготовку та злагодження в навчальні центри. Приміром, минулого тижня до нас прийшло понад 100 людей, повністю відібраних для служби у штурмовій бригаді», – розповів офіцер.

Подати заявку на вступ можна через відповідний сайт, гарячу лінію або ЦНАПи.

Всі деталі за посиланням: https://storm.mvs.gov.ua/

Кандидатами можуть стати як чоловіки, так і жінки з достатнім рівнем фізичної підготовки та станом здоров’я та мотивацією захищати країну.

🏢 або зверніться у свій місцевий ЦНАП

https://oda.od.gov.ua/v-ukrayini-startuvala-naczionalna…

☎️ Консультації можна отримати на гарячій лінії: 0800 100020.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь