Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР КОРОЛІВСТВА ДАНІЯ МЕТТЕ ФРЕДЕРІКСЕН ВІДВІДАЛИ ОДЕСУ

Дата: 31.01.2023 11:55
Кількість переглядів: 70

1 12

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР КОРОЛІВСТВА ДАНІЯ МЕТТЕ ФРЕДЕРІКСЕН ВІДВІДАЛИ ОДЕСУ

   Прес-служба

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Королівства Данія Метте Фредеріксен відвідали Одесу, де провели переговори щодо ключових аспектів двосторонньої взаємодії – однією з ключових тем переговорів була оборона.

6 2
7 1

Вітаючи на одеській землі Премʼєр-міністра Данії Метте Фредеріксен Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко подякував Уряду Данії, в її особі, за всебічну і потужну підтримку України.

А Глава держави Володимир Зеленський відзначив, що Метте Фредеріксен прибула в Україну на чолі потужної урядової делегації, до якої також увійшли віце-прем’єр-міністр – міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен і міністр закордонних справ Ларс Локке Расмуссен.

«Цей візит – важливий символ незмінної та потужної підтримки Данією нашої боротьби за свободу та спільні європейські цінності. Я дякую Данії за суттєву допомогу в посиленні нашої артилерії, зокрема за фундаментальне рішення щодо постачання гаубиць Caesar. Також дякую особисто пані Премʼєр-міністру та віце-премʼєр-міністру – міністру оборони за готовність Данії долучитися до нашої танкової коаліції», – наголосив Володимир Зеленський перебуваючи в Одесі.

2
3

Сторони також обговорили можливості посилення протиповітряної та протикорабельної оборони для півдня України; співпрацю на рівні Європейського Союзу та євроатлантичних структур. Також ішлося про продовження санкційних обмежень щодо Росії та затвердження 10-го санкційного пакету. Співрозмовники приділили увагу економічній співпраці та міжнародним зусиллям, які здатні гарантувати безпеку і українському народові, і партнерам нашої держави. Під час двосторонньої зустрічі в Одесі йшлося і про потреби у відновленні інфраструктурних та соціальних об’єктів, які постраждали від російських ударів.

5 6

Також Начальник Одеської ОВА Максим Марченко поінформував Президента України про стан енергетичної сфери регіону, роботу об’єктів критичної інфраструктури та складну ситуацію з відключенням світла в багатьох містах громадах області. Під час наради в Одесі, керівництвом держави, обговорено роботу енергетичних об’єктів і пошук ефективних шляхів та механізмів щодо забезпечення додаткових лімітів електроенергії для Одещини. А також торкнулись питання ремонту та відновлення пошкодженого обладнання в наслідок ракетних ударів російських окупантів.

4 7

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь