Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІД НАРОЩУВАННЯ ОБ’ЄМУ ЦИФРОВІЗАЦІЇ, В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ВСІ ВИГРАЮТЬ!

Дата: 19.01.2023 11:54
Кількість переглядів: 101

ВІД НАРОЩУВАННЯ ОБ’ЄМУ ЦИФРОВІЗАЦІЇ, В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ВСІ ВИГРАЮТЬ!

2 4

   Прес-служба

Сучасний світ дуже стрімко розвивається під впливом інновацій у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Управління державою, містами і громадами, комунікація влади і мешканців все більше здійснюється з використанням цих технологій.

📈 За показником щодо підвищення рівня цифрової грамотності населення, Одещина входить до п’ятірки лідерів серед усіх областей України.

📲Про послуги онлайн, відкриття ЦНАП у віддалених громадах області і доступ до освіти онлайн розповідає Начальник Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОВА Станіслав Ніколайчук.

👨‍💻Команда наших спеціалістів прагнула, навіть в умовах воєнного стану, зробити так, щоб послуги на місцях всі отримували однаково якісно та швидко. Тому що в Одесі будь-яку послугу можна отримати значно швидше та простіше, ніж у маленькому селищі. Найкраще послуги з цифровізації вдалось запровадити у Чорноморській, Балтській та Южненській міських громадах, Шабівській і Біляївській громадах.

🤱Запускаючи, наприклад, «єМалятко» в обласному центрі, ми не просто спускали тим самим в регіон таку можливість: ми ставили завдання кожній громаді відпрацьовувати цей процес у себе. І як результат – цю комплексну послугу запроваджено у всіх ЦНАП, закладах охорони здоров’я та у відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

📲Ще один важливий факт, що станом на 2023-й рік, 100% ЦНАП Одеської області підключено до системи онлайн моніторингу та оцінки якості послуг Порталу Дія.

🏢 Минулого року створено 12 нових центрів надання адміністративних послуг в Недубайській, Дачненській, Дальницькій, Вигодянській, Великодальницькій, Маяківській громадах Одеського району, Лиманській – Роздільнянського району, Мологівській та Кароліно-Бугазькій – в Білгород-Дністровському районі, Зеленогірській – Подільського району, Городненській та Павлівській Болградського району. Тепер в Одеській області функціонують 72 ЦНАП. В кожному з них впроваджено електронну чергу, завдяки якій жителі громад можуть попередньо записатися на прийом до ЦНАП, а в 66 запровадили надання через ЦНАП усіх обов’язкових послуг. Спільно з районними адміністраціями, міським радами та громадами в селах і селищах, команда Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОВА працювала над тим, щоб допомогти перевести послуги в онлайн. Але не просто відцифровувати та надавати їх онлайн, а зробити послуги максимально автоматичними та зручними. Щоб люди не приносили купу документів, не робили скан-копії та заливали документи на сайт, а так, щоб після ідентифікації у ЦНАПі, вони змогли отримати будь-яку послугу в кілька кліків.

👥 З метою отримання статусу внутрішньо-переміщеної особи центрами надання адміністративних послуг забезпечено прийом документів на оформлення і видачу довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та питання щодо виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

🖥 До широкосмугового доступу до Інтернету, зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с підключено 562 школи в області (88%) і 524 дитячих садочки (93%) .

🌐 Паралельно з підключенням шкіл та дитячих садочків, нашими спеціалістами надавалась допомога в роботі з підключення укриттів до інтернету з наявністю WiFi: на сьогодні облаштовано та підключено 341 школу, 155 дитячих садків та 84 укриття в закладах охорони здоров’я.

👥 Спільно з Громадською організацією «Українське місто» створено інформаційний портал для внутрішньо переміщених осіб https://ukrainian.city/oblast/odeska . Цей єдиний ресурс акумулює усю необхідну інформацію для ВПО – проживання, працевлаштування, охорона здоров’я та інші питання, що оновлюється профільними структурними підрозділами облдержадміністрації.

🇨🇭 Триває співпраця Одеської ОВА з Фондом Східна Європа в рамках реалізації програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP)». Зокрема, в таких громадах Одеської області, як Кароліно-Бугазька, Кілійська, Красносільська, Нерубайська, Овідіопольська, Суворовська, Теплодарська, Чорноморська, Южненська, Балтська, Білгород-Дністровська та Визирська найбільш активно впроваджуються інструменти електронної демократії.

🤝 За підтримки наших міжнародних партнерських організацій, за сприяння Одеської ОВА, райдержадміністрації, громади та низка стратегічно–важливих державних і комунальних установ Одещини отримала 40 дизельних генераторів від Проекту UCBI – III «Зміцнення громадської довіри» (USAID Ukraine).

💻Цифровізація — це, по-перше, можливість розвиватися і доступ до освіти онлайн. По-друге, це ефективні управлінські рішення для обласної влади, залучення інвестицій і розуміння того, що відбувається у країні. Це оптимізація виплат там, де не потрібно витрачати гроші, і збільшення там, де потрібно. І взагалі це зручність отримання послуг, де людям не потрібно давати хабарі та витрачати свій час. Від нарощування об’єму цифровізації, зрештою, в Одеській області всі виграють!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь