Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скорочення споживання ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ або як економити електроенергію вдома

Дата: 02.11.2022 09:23
Кількість переглядів: 113

Скорочення споживання

Перевірений часом метод, який не вимагає ніяких фінансових вкладень. Все, що потрібно для його реалізації — системно виконувати прості правила економії електроенергії:

  • Йдучи, гасіть світло. Хоч це і банально, багато хто забуває натиснути на вимикач, залишаючи приміщення.

  • Протирайте лампочки і плафони. Пил здатен «з'їсти» до 20% випромінюваного світла. Протираючи лампи під час вбирання, ви істотно поліпшите якість освітлення в будинку, не вдаючись до більш потужних джерел світла.

  • Частіше мийте вікна. Аналогічна ситуація з вікнами. Пил перешкоджає потраплянню в приміщення природного світла, тому вам доводиться частіше включати штучне освітлення, витрачаючи електроенергію.

  • Не ставте в холодильник гарячі страви. В такому випадку, для підтримки заданої температури, холодильник витрачає в рази більше електроенергії.

  • Регулярно розморожуйте холодильник. Наявність льоду на стінках пристрою підвищує його енергоспоживання на 15-20%.

  • Повністю вимикайте побутову техніку. Телевізор, мікрохвильова піч, електрочайник — це ті прилади, які працюють фоновому режимі. Тобто, вони витрачають електроенергію, навіть коли ви ними не користуєтеся. Тому рекомендується повністю відключати їх від мережі.

  • Прання в холодній воді. Сьогодні існує безліч миючих засобів для прання в холодній воді. Крім того, що таким чином ви зможете попередити вицвітання одягу, так ще й заощадите значну долю витрат на електроенергію.

  • Вночі відкривайте вікна, а вдень — завішуйте. Це не складно, але дуже ефективно для економії в літній період. Відкриті вночі вікна допоможуть знизити температуру в приміщенні на 10-15 градусів, а завішені вдень штори — не дадуть проникнути спеці. Отже, ви будете набагато менше використовувати кондиціонер, який, між тим, споживає 2,0-3,5 кВт електроенергії на годину.

  • Переведіть бойлер на економний режим. Часто споживачі цікавляться, як економити електроенергію з бойлером, адже відключати його на ніч не рекомендується. Ми радимо встановити температуру для повсякденного користування 50-60 градусів, і один раз на тиждень підвищувати її до 90 градусів на декілька годин, щоб запобігти появі бактерій всередині баку. До того ж, важливо своєчасно виконувати техобслуговування пристрою.

Ці способи економії електроенергії в побуті, допоможуть заощадити до 15% світла в місяць. Важлива умова — регулярність. Дотримуватися правил потрібно постійно, а не час від часу.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь