Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чогодарівська ТГ стабільно у п`ятірці

Дата: 21.12.2021 13:05
Кількість переглядів: 266

Чогодарівська - 

Чогодарівська ТГ стабільно у п`ятірці

 

Відповідно до результатів моніторингу діяльності територіальних громад Одещини, що проводиться щоквартально департаментом економічної політики та стратегічного планування Одеської облдержадміністрації, Чогодарівська сільська рада впродовж 2021 року впевнено входить в п`ятірку лідерів.Так, у І-му кварталі сільська громада посідала п`яте місце, у ІІ-му дещо покращила результат і піднялася на четверту сходинку.

Нещодавно оприлюднено результати ІІІ-го кварталу, де Чогодарівська сільрада із тринадцяти громад, в яких проживає до 5-ти тисяч населення, знаходиться на п`ятому щаблі рейтингового списку.

Зокрема, по показниках економічного та фінасового напрямків, складовими яких є рівень сплати орендної плати сільськогосподарськими підприємствами за користування земельними ділянками державної, комунальної та приватної власності, громада посідає перше місце. На другій сходинці – по обсягах доходів загального фонду без трансфертів на 1 мешканця, що становить  6599 грн, а також по видатках загального фонду (9629,5 грн на одного мешканця). Друге місце також по темпах зростання ПДФО (167,7 %). Крім того в громаді відсутня заборгованість по виплаті заробітної плати.

По темпах приросту кількості штатних працівників, капітальних видатках (705,6 грн  на одного мешканця) та по дотаційності бюджетів Чогодарівка на четвертому місці, а по наданню матеріальної допомоги за рахунок місцевого бюджету – на п`ятому. Рівні охоплення профілактичними щепленнями становлять 96,7 %, а дошкільною освітою – 100 %.

Серед проблем, що потребують додаткових ресурсів – забезпечення закладів освіти та культури фіксованим широкосмуговим інтернетом зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с. Є проблеми із укладенням декларацій про вибір лікаря для надання первинної медичної допомоги, а також по видатках по утриманню апарату управління у розрахунку на одного мешканця.

Як зазначив на одній із нарад директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов, даний моніторинг – це експериментальний проєкт Одеської облдержадміністрації, методологічною основою якого є Постанова Кабінету Міністрів України № 35 щодо проведення щоквартального моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних державних адміністрацій, і є інструментом вивчення ефективності їх управлінської діяльності, а також органів місцевого самоврядування.

Аналіз проведено у розрізі 91-ої територіальної громади області, що згруповані за критерієм чисельності населення (до 5 тисяч, 5-10 тисяч, 10-15 тисяч, понад 15 тисяч осіб). При цьому в окрему групу виділені міські територіальні громади, де адміністративними центрами є колишні міста обласного значення. Оцінку здійснено на підставі даних структурних підрозділів облдержадміністрації за 22-ма показниками з 36-ти, що вказані у зазначеній Постанові.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь