Чогодарівська територіальна громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Києві відбувся Міжнародний саміт міст та регіонів

Дата: 21.04.2023 09:24
Кількість переглядів: 94

В Києві відбувся Міжнародний саміт міст та регіонів

 


Фото без опису

20.04.2023 в Києві відбувся Міжнародний саміт міст та регіонів, який об’єднав регіональні та місцеві влади України та всього світу, міжнародні урядові та неурядові організації заради партнерства та налагодження прямих контактів між українськими та іноземними громадами.

В рамках Саміту обговорено реінтеграцію українських територій, подолання гуманітарних викликів та відновлення життєдіяльності громад. Також представлено концепцію діяльності Регіональних офісів міжнародного співробітництва.

З вітальним словом до усіх учасників звернувся Президент України Володимир Зеленський.

«Цим самітом ми відкриваємо новий рівень взаємодії на майданчику Конгресу. Це взаємодія між нашими громадами, громадами України, та громадами інших поважних держав – наших партнерів, яких ми дуже високо цінуємо. Тих, хто так само, як і всі українці, цінує найголовніше – свободу й важливе, дієве місцеве самоврядування. Я запрошую всіх наших міжнародних партнерів брати участь у розвитку нової інфраструктури безпеки в Україні, щоб згодом можна було поширити цю важливу роботу в інших країнах і в інших регіонах. Від бомбосховищ у школах до абсолютно нового стандарту кібербезпеки для всіх систем країни, від нової захищеної інфраструктури в кожній громаді до нової децентралізованої енергосистеми у країні загалом» – наголосив Глава держави.

Участь в Саміті взяли майже 200 іноземних лідерів місцевого самоврядування з більше, ніж 40 країн світу, які готові працювати з українськими містами, регіонами та місцевим самоврядуванням.

Одещину на Саміті представляли в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков, заступник голови Одеської ОДА Роман Григоришин, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, Одеський міський голова Геннадій Труханов та Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

«Мета Саміту і Конгресу дуже проста і складна одночасно: якнайширша коаліція органів місцевого самоврядування, мерів міст, регіонів та областей країн світу – на підтримку України. І сьогодні, тут від Одеської області, до спільної роботи долучились разом з керівництвом нашої держави, представники як виконавчої влади, так і законодавчої. То ж переконаний, що його результати стануть визначальними для всіх громад Одещини» – відзначив в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь